Beton zagen

Voor harde materialen, metselwerk en asfalt.

Offerte aanvragen

Het verschil tussen zagen in steen, beton en asfalt

Zagen in steen

Bij het zagen in steen is koelwater noodzakelijk, wel gebruik ik hierbij de minimaal benodigde hoeveelheid water om verontreiniging tegen te gaan.

Zagen in beton

Aan de andere kant is een grotere hoeveelheid koelwater onmisbaar bij het zagen in beton. Daardoor is het niet te voorkomen dat beton zagen smerigheid met zich meebrengt. Hiertegenover staat dat ik na het zagen grondig schoonmaak. Boor- en Zaag Expert onderscheid zich op de markt door werkelijk elke klus netjes achter te laten.

Zagen in asfalt

Tot slot is het zagen in asfalt compleet anders, er is namelijk andere apparatuur voor nodig. Asfalt is zachter dan steen en beton. Boor- en Zaag Expert beschikt over de juiste apparatuur om in asfalt te zagen. Hoewel grote klussen alleen in overleg gaan, zijn kleinere klussen geen meestal enkel probleem.

Het zagen van een deursparing

Een sparing is een ander wordt voor een gat. De term sparing wordt veelal in de bouw gebruikt. Het kan zijn dat u een deur wilt om twee ruimtes met elkaar te verbinden of simpelweg een deur nodig heeft in uw nieuw gebouwde pand. Voordat u een deur kunt plaatsen zult u eerst een deursparing nodig hebben. Er moet dan in exact de juiste maat gezaagd worden zodat uw deur daarin past. Boor- en Zaag Expert focust zich op het uitzagen van de deursparing. Het uit slopen van het beton tussen de zaagsneden is echter optioneel. Daarnaast is strak over de vloer zagen zeker mogelijk. Het kan zijn dat u een deursparing nodig heeft strak langs een andere muur, dit wordt ook wel hoekwerk genoemd. Ook in dat geval bent u aan het goede adres bij Boor- en Zaag Expert.

Deur zagen in muur

Het zagen van een trappengat

Bij het zagen van een trappengat kies ik er altijd voor om van boven naar beneden te zagen. Verder kent trapgaten zagen twee verschillende situaties. De eerste situatie is het zagen van een gat in het plafond of de vloer voor het plaatsen van een nieuwe trap. De andere optie is het vervangen van uw vlizotrap met een vaste trap.
Voordat het beton zagen begint plaats ik een houten veiligheids-plank met daaronder bouwstempels. Dit voorkomt natuurlijk dat het beton tussen de zaagsneden naar beneden valt. Tot slot hoort het opruimen van het beton tussen de zaagsneden meestal bij de klus. Behalve als u liever zelf de stempels plaatst en het beton opruimt. Dit zou kunnen als u een handige doe-het-zelver bent. Wel controleer ik dan voor aanvang de stempels vanwege veiligheidsredenen.

Het in beton of steen zagen voor kozijnen

Een gat in de muur zagen voor een kozijn spreekt voor zich. Toch is het voor deze werkzaamheid belangrijk dat er met hoge precisie wordt gezaagd. De reden daarvoor is dat het kozijn goed moet passen in het gat.

Het zagen van een kabelgoot in de vloer of muur

Een kabelgoot lijkt erg veel op een sleuf. Het verschil hiertussen is dat een kabelgoot groter en dieper is. Daardoor is het ook meer werk dan een sleuf frezen. Kabelgoten worden meestal in de vloer gezaagd zodat er kabels of leidingen doorgelegd kunnen worden. Dit sluit niet uit dat sommige kabelgoten zich in de muur bevinden. Eerst worden er twee sneden gezaagd om vervolgens het tussenstuk nauwkeurig uit te kunnen hakken. Ook bij kabelgoten in de vloer of muur is het sloopwerk optioneel.

Dilataties zagen in beton of steen

Dilataties zijn sneden in de muur of vloer van een gebouw. Een dilatatie is een moeilijk woord voor een snede met één specifiek doel. De dilataties worden namelijk aangebracht om spanning uit muren en vloeren te halen, of om spanning te voorkomen. Een dilatatie voor de muur zit enkel in de buitenmuur. Dat betekend dat uw isolatie en binnenmuur onaangeraakt blijven. Door spanning tegen te gaan voorkomt u scheuren en andere vormen van schade. Graag zaag ik dan ook een dilatatie om ongewenste spanning in uw huis te bestrijden.

Het zagen van een gat voor een kruipluik

Veel gebouwen beschikken over een kruipruimte. In enkele gevallen is er geen toegang tot die kruipruimte. Daarom kunt u ervoor kiezen om een gat te laten zagen in uw vloer, zodat u een kruipluik kunt plaatsen. Wat vaker voorkomt is dat een kruipruimte is verdeeld in compartimenten. Meestal is er dan niet voor elk compartiment een kruipluik aanwezig in het gebouw. Als dat bij u zo is, plus de wens bestaat om alle ruimte optimaal benutten; dan kunt u dit oplossen met een extra kruipluik. Mocht het zo zijn dat er te weinig ruimte is voor mijn betonzagen, dan kan de klus op een alternatieve manier worden geklaard. Daarmee bedoel ik het boren van meerdere gaten strak langs elkaar. Door dit nauwkeurig uit te voeren blijft er een gat in uw vloer over, precies op maat voor uw kruipluik. Praktisch hetzelfde resultaat als van beton zagen.

Het zagen van een gat in het dak voor een lichtkoepel

Het plaatsen van een lichtkoepel kan een hele onderneming zijn. Voordat u de koepel daadwerkelijk kunt plaatsen is het nodig om een gat in het dak te zagen. Bij het zagen van een gat voor een lichtkoepel kies ik altijd voor de meeste effectieve methode. Namelijk het zagen vanaf op het dak naar beneden.

beton zagen
gat voor lichtkoepel zagen

Materieel en specificaties

Boor- en Zaag Expert heeft in overvloed ervaring met handzaagmachines. Dat is dan ook de voornaamste keuze als het gaat om zagen in beton of steen. Met een handzaagmachine is het mogelijk om nauwkeurig tot 25 centimeter diepte te zagen in beton en steen. Als de vloer dikker is dan 25 centimeter gebruik ik een speciale vloerzaagmachine. Ook wordt er gekozen voor de vloerzaagmachine als het gaat om zaagsneden met een lengte van vele meters. Deze machine zaagt tot een diepte van 35 centimeter. Eventuele sneden dieper dan 35 centimeter moeten zijn gaan altijd in overleg. Dit geldt voor zowel vloer als wand sneden. Voor asfalt zagen is er speciale asfaltzaag-apparatuur nodig. De meeste klussen voor het zagen in asfalt gaan dan ook in overleg.
Tot slot zijn alle betonzagen, asfaltzagen, apparaten en machines in het arsenaal van Boor- en Zaag Expert elektrisch.

Als uw klus extreem schoon moet worden uitgevoerd dan is dit absoluut geen probleem. Wel is het handig als u mij hiervan tevoren op de hoogte stelt. Zeker op het gebied van beton zagen. Ik laat klussen standaard netjes achter, maar in uw geval kan ik er dan extra goed rekening mee houden.

Is de klus geklaard? Dan laat ik de werkplek altijd schoon achter!

Heeft u een boor of zaag klus in gedachte?

Of bel vandaag nog:
06 55 75 84 17

Offerte Aanvragen