Beton frezen

Voor harde materialen, metselwerk en asfalt.

Offerte aanvragen

Frezen in steen en beton?

Bij nieuwbouw of renovatiewerken zijn sleuven onmiskenbaar, het hoort er simpelweg bij. Als u een sleuf laat frezen dan wilt u dat dit met precisie gebeurt, ook wilt u niet achtergelaten worden met een zooitje. Door ervaring in het vak, professionele apparatuur en stofafzuiging zorg ik ervoor dat elke klus schoon en volledig naar wens wordt uitgevoerd. Dit houdt in:
– Stofvrij sleuven frezen in de muur of vloer
– Stofvrij sleuven frezen in beton of ander materiaal
– Sleuven zagen en wandcontactdozen boren

Meestal komt er eerst een loodgieter of elektricien aan te pas, afhankelijk van de soort buis of leiding. De loodgieter of elektricien tekent dan de juiste lijnen op de muur. In sommige gevallen kan de handige doe-het-zelver dat ook. Aangezien het om een klus gaat die u zo nauwkeurig mogelijk uitgevoerd wilt hebben kijk ik bij aanvang of de lijnen correct getekend zijn. Kwaliteit en precisie staan namelijk hoog in het vaandel bij Boor- en Zaag Expert.

Toepassingen van sleuven frezen in de muur of vloer

Sleuven worden gebruikt bij het leggen van leidingen, kabels en buizen. Ze komen dus in allerlei vormen en maten. Voorbeelden zijn:

  • Elektriciteitskabels
  • Elektriciteitsleidingen
  • Elektrabuizen
  • Waterleidingen
  • Gasleidingen
  • Cv-leidingen

Wat houdt frezen in

Het woord frezen kan een aantal dingen betekenen en wordt dus ook voor meerdere werkzaamheden gebruikt. Een voorbeeld is het wegfrezen of wegslijpen van een laagje van een vloer of wand. Daarnaast wordt de term ook gebruikt voor het aanbrengen van sleuven in de wand of muur. Samen zijn deze twee mogelijkheden de belangrijkste binnen het begrip frezen. Bij Boor- en Zaag Expert kunt u terecht voor het nauwkeurig en stofvrij sleuven frezen in de muur of vloer. Als u de sleuven nodig heeft in wanden of vloeren voor elektra dan boor ik bijhorende gaten voor de wandcontactdozen.

Werkwijzen bij frezen

Zodra de lijnen en afmetingen aanwezig zijn kan het werk beginnen. Eerst wordt er gekeken naar het materiaal waar de sleuf in moet komen. Materialen waarin de sleuf gezaagd moet worden verschillen van elkaar. Om deze reden is het noodzakelijk om verschillende zaag- of frees methodes toe te passen. De meest voorkomende categorieën materiaal zijn: verschillende steensoorten, beton, ytong of gasbeton.

Nadat de correcte methode is vastgesteld zaag ik twee sneden met een professionele sleuvenzaagmachine. Vervolgens hak ik het materiaal tussen de sneden uit met een hakhamer. Dat gebeurt uiteraard met hoge precisie waardoor een zeer nette sleuf overblijft. Tot slot wordt het restmateriaal dat uit de wand of vloer gehakt is zorgvuldig opgeruimd.

Standaard laat ik de klus netjes achter. Echter is het in sommige gevallen gewenst dat de klus extreem schoon wordt achtergelaten. Laat dit gelieve van tevoren weten zodat ik er rekening mee kan houden.

sleuven in beton
beton frezen
sleuf frezen beton

Sleuven frezen in verschillende materialen

Sleuven frezen in steen

Bij steensoorten is het gebruikelijk om zonder water te zagen. Dit wordt ook wel droog zagen genoemd. Om stof en andere vervuiling te voorkomen maak ik gebruik van professionele stofafzuiging.

Sleuven frezen in beton

In tegenstelling tot steensoorten wordt er bij sleuven zagen of sleuven frezen in beton wél gebruik gemaakt van water. De reden hiervan is dat er met water gekoeld moet worden. Ik ga zo efficiënt mogelijk om met koelwater, dat betekent dat er niet meer water dan nodig gebruikt wordt. Tot slot maak ik gebruik van een professioneel afzuigsysteem om het koelwater tijdens het sleuven frezen in beton op te zuigen. Op die manier zorgt Boor- en Zaag Expert ervoor dat elke klus schoon wordt achtergelaten.

Sleuven frezen in Ytong of gasbeton

Het frezen van sleuven in Ytong en gasbeton kan het best zonder water worden uitgevoerd. Het zijn zachtere materialen die vaak terug te vinden zijn in binnenmuren. Ook hierbij maak ik gebruik van professionele stofafzuiging om vervuiling te voorkomen.

Sleuven frezen in overige materialen gaat altijd in overleg.

Verschillende benamingen van sleuven frezen

Er worden zowel in de branche als in de volksmond meerdere woorden gebruikt om het frezen van sleuven te beschrijven. Denk hierbij aan sleuven zagen, hak- en zaagwerk of muren inslijpen.
Ook het boren van wandcontactdozen kan anders genoemd worden, namelijk: dozen boren of potten boren. Het belangrijkste is dat u elke benaming kunt gebruiken, het hoort bij mijn vak om te begrijpen wat u wilt!

Is de klus geklaard? Dan laat ik de werkplek altijd schoon achter!

Heeft u een boor of zaag klus in gedachte?

Of bel vandaag nog:
06 55 75 84 17

Offerte Aanvragen