Beton boren

Het snel, vakkundig en nauwkeuring boren en zagen in beton, steen en asfalt is een specialistische werkdiscipline. Het vraagt vakkundigheid, technisch inzicht en ervaring en ook kwalitatief hoogwaardige gereedschappen. Ik beschik hierover en kan dit werk op elke gewenste locatie uitvoeren.

Offerte aanvragen

Snel, schoon en secuur boren

Beton boren wordt bijna altijd uitgevoerd met een boorstatief. Voor beton boren is het noodzakelijk om gebruik te maken van koelwater voor de boor. Natuurlijk wilt u niet dat dit vervuiling veroorzaakt en u tot last is. Om die reden maak ik gebruik van een hoogwaardig zuiging-systeem wat tijdens het boren aanstaat om water met stof direct af te zuigen. Dit bespaart een hoop tijd en gedoe.

Voor boren in steen kies ik echter vaak om te boren uit de hand. De reden daarvoor is om eventuele schade te voorkomen. Uit de hand boren is een uiterst vakkundige bezigheid. Al voordat ik Boor- en Zaag Expert oprichtte heb ik hier veel ervaring mee opgedaan. Nauwkeurig op snelheid uit de hand boren behoort dan ook tot mijn specialiteit. Verder komt bij boren in steen geen koelwater kijken. Wel maak ik gebruik van professionele stofafzuiging om stof tijdens het boren af te zuigen. Oftewel, voorkom zorgen over slordigheid en vuil; kies voor Boor- en Zaag Expert!

stofvrij boren

Kabeldoorvoering

Een regelmatig voorkomende klus op het gebied van beton boren is kabeldoorvoering. Het kan voorkomen dat u een kabel wilt aanleggen van bijvoorbeeld kamer naar kamer. Om de kabel door de muur te krijgen heeft u een gat nodig. Gaten voor kabeldoorvoering kunnen variëren in allerlei maten en plaatsen. U wilt natuurlijk dat het beton boren netjes en snel gebeurd zodat u verder kunt met belangrijkere zaken.

Het binnenhalen van gas-, elektriciteits- en waterleidingen

Bij het veranderen van uw gas- of elektriciteitsaansluiting is het in de meeste gevallen nodig om een ander gat te boren. Boren om waterleidingen binnen te halen komt daarentegen vooral voor bij renovatie of het vernieuwen van waterleidingen. Helaas komt het in Nederland nog voor dat er loden waterleidingen gevonden worden. Zodra dat gebeurd worden die leidingen vervangen. Het is in dat geval wel eens nodig dat er gaten in beton geboord moeten worden. Tot slot is het aanleggen van de aansluitingen of leidingen de klus van een elektricien of loodgieter, ik help u door het boren van de benodigde gaten.

In de fundering boren voor rioolaansluiting

Een rioolaansluiting komt in vrijwel elk gebouw voor. Alle leidingen van een gebouw worden zodanig aangelegd zodat ze op een centraal punt bij elkaar komen. Vervolgens kunnen deze leidingen worden aangesloten op het riool met een gezamenlijke rioolaansluiting door een gat in de fundering. Het gat door de fundering boren is wat de rol van Boor- en Zaag Expert is binnen dit proces. Tot slot is het aansluiten en doorvoeren van de rioleringspijp en rioolaansluiting de taak van een loodgieter of riool-technisch-bedrijf.

Ventilatiegaten boren

Het boren van ventilatiegaten kan dienen voor vele doeleinden. Bijvoorbeeld een gat boren voor afzuiging bij de douche. Dergelijke afzuiging voorkomt schimmel. Dit is gebruikelijk in nieuwere woningen. Ventilatiegaten boren komt vaak voor bij het renoveren van de badkamer. Bij zulke renovaties komt er veel kijken. U wilt zo snel mogelijk uw ventilatie-gat laten boren zonder dat er stof of rommel in uw huis of pand overblijft. Dat begrijp ik volkomen. Vandaar maak ik gebruik van professionele stofafzuiging.

ventilatiegaten boren

Gaten boren voor de afvoer van wc’s of het toilet

Wc’s of toiletten kunnen zowel aan de muur hangen als op de vloer staan. Wel hangen de nieuwere typen wc’s voornamelijk aan de muur. Dit zorgt voor een meer moderne look ten opzichte van een staande wc. Bovendien houdt u iets meer ruimte over omdat de afvoer dichter bij de muur zit bij dit nieuwe systeem. Gaten boren in beton of steen is daarom nodig wanneer u uw wc wilt vernieuwen.

Hemelwaterafvoer

De term hemelwaterafvoer betekent de afvoer van regenwater. Meestal gebeurt dit door middel van een regenpijp. Nu en dan is het noodzakelijk om een nieuwe afvoer aan te leggen of de huidige afvoer te verleggen. Daarbij is het regelmatig nodig om een gat te laten boren. Boor- en Zaag Expert helpt u om uw hemelwaterafvoer te realiseren.

Renovatiekoker boren

Als u last heeft van vocht in uw kruipruimte is het noodzakelijk om deze ruimte te beluchten. De beste methode om uw kruipruimte te beluchten is bijna altijd een renovatiekoker. Een renovatiekoker boren is een zeer specialistische klus omdat er schuin naar beneden geboord moet worden. Het is namelijk zo dat het gat vanaf buiten op niveau van de grond tot de kruipruimte moet lopen. Er is aan twee tegenovergestelde zijden van de kruipruimte een gat nodig om tocht te creëren. Na het boren plaats ik in de twee gaten renovatiekokers. Deze kokers reguleren de luchtafvoer en houden ongewenst ongedierte buiten. Boor- en Zaag Expert is gespecialiseerd in zowel het boren als plaatsen van de renovatiekokers. Het komt erop neer dat ik u graag van dienst ben om het vocht in uw kruipruimte samen met u te bestrijden.

Gat boren tbv. afzuigkap

Het boren van een gat voor uw afzuigkap valt ook in de categorie ventilatiegaten boren. De reden dat een gat boren voor uw afzuigkap apart hiervan staat is omdat het de meest voorkomende variatie is. Er zijn twee redenen waarom u een gat nodig heeft voor uw afzuigkap: Een nieuwe afzuigkap of het vervangen van uw recirculatie afzuigkap.

Als u een nieuwere afzuigkap koopt dan ziet deze er meestal anders uit dan uw oude. Daarbij komen ook andere luchtafvoerpijpen of leidingen kijken. Hiervoor zult u een gat moeten laten boren in beton of steen.

Anderzijds kan het zo zijn dat u een recirculatie afzuigkap heeft. Dit is een redelijk nieuw systeem wat op het eerste gezicht vaak prachtig lijkt. De recirculatie afzuigkap voert de lucht door een filter terug naar binnen in plaats van de buitenlucht in. Helaas werkt het niet altijd zoals u hoopt. Uit ervaring weet ik dat veel mensen dan alsnog de lucht naar buiten afgevoerd willen hebben. Daarom is er een nieuw gat nodig voor de luchtafvoer. Om te voorkomen dat het een zooitje wordt in uw keuken maak ik gebruik van professionele stofafzuiging of een zuigging-systeem. Dat laatste is afhankelijk of het gat in steen of beton geboord moet worden.

Wasmachine-, droogtrommel- of mechanische ventilatiegaten boren

Net als de categorie ‘gat boren tbv. afzuigkap’ valt deze categorie onder ventilatiegaten boren. Samengevat komt het neer op gaten boren specifiek voor de afvoer van lucht en water. Mechanische ventilatie is bijvoorbeeld de afzuiger van een douche. Beton boren voor dit doeleinde komt in het algemeen veel voor bij renovaties.

Boren voor de rookafvoer van een openhaard of kachel

Heeft u een nieuwe open haard of kachel gekocht, dan heeft u waarschijnlijk een gat in de verdiepingsvloer of in de muur nodig. Veelal gaat de afvoer naar boven. Echter kan bij hoekwoningen gekozen worden om de rookafvoer opzij het huis uit de geleiden. Steen of beton boren kan ik dan ook in zowel de wand als vloer.

Gaten boren voor een solartube

Heeft u behoefte aan meer licht in uw woon of werkomgeving? Heeft u liever echt zonlicht dan lampen of sfeerverlichting? Dan is een solartube iets voor u. Door zonlicht te geleiden naar de gewenste plek in uw pand creëert u een aangename sfeer met alle gezondheidsvoordelen van dien. Voor het aanleggen van een solartube-daglichtbuis is het over het algemeen nodig om gaten in beton of steen te boren. Deze gaten in de vloer of het plafond heeft u nodig om de solartube te kunnen plaatsen. Boor- en Zaag Expert heeft ervaring met het boren van gaten specifiek bedoeld voor een solartube. Om deze reden kan ik u goed helpen met het binnenhalen van daglicht en daarbij het opfleuren van uw humeur.

Specificaties over afmetingen en diepte

Gaten boren in beton en steen kan standaard van 6 millimeter tot 500 millimeter in diameter. Grotere gaten altijd in overleg.
Gaten boren in beton en steen gaat standaard tot een diepte van 2 meter. Diepere gaten altijd in overleg.
Tot slot kan Boor- en Zaag Expert zowel recht als onder een hoek boren in beton en steen.

Is de klus geklaard? Dan laat ik de werkplek altijd schoon achter!

Heeft u een boor of zaag klus in gedachte?

Of bel vandaag nog:
06 55 75 84 17

Offerte Aanvragen